fredag 25 augusti 2023

Eskader


Så var det äntligen dags för eskader i Beneteau Swift Trawler klubben. Vi kastade loss på en stilla, men väldigt gråmulen fredag. Målet var att ta oss till kryssarklubbens uthamn på Runmarö och för första gången på mycket länge tog vi oss ut genom Skurusundet. Vi passade på att tanka där på vägen ut.

Planen för eskadern var att göra en natt på Runmarö och en natt på Lökholmen. Vi skulle bli tre båtar första natten och ytterligare ett par till andra natten. Dessutom så gjorde klubben gemensam sak med Beneteau - Jeanneau segelbåtsklubben den andra natten. 

När vi angjorde Runmarö kom en av de större systerbåtarna nästan samtidigt. Vi la till bredvid varandra på bryggan. Efter en gemensam fika gick T och jag en promenad runt omgivningarna. Vi hade lite kontakt med systerbåten A som redan angjort Lökholmen. Vi kollade lite på väderprognosen och kände att det skulle bli bäst att ta sig till Lökholmen redan nu. Vi stämde av med det två övriga båtarna och vi var alla överens om det. Så vi kastade loss igen, mötte upp det tredje båten och gick tillsammans mot Sandhamn och lökholmen.

Det är häftigt med eskader och att se flera båtar av samma märke ligga på rad längs bryggan. För oss var det första gången på Lökholmen och vi promenerade runt för att bekanta oss med ön. Till kvällen satt vi i en av de större systerbåtarna och pratade. Dagen därpå tog vi lilla färjan över till Sandhamn. Där shoppade och fikade vi. På eftermiddagen blev det lekar och till kvällen åt vi tillsammans under ett stort tält.Sammantaget blev det en mycket fin eskader.

Vi kastade loss strax innan lunch på söndagen och nästan fem timmar senare angj
orde vi hemmahamnen.