onsdag 23 juli 2014

Stora Nassa

Eftersom vädret bjöd på klarblå himmel, strålande sol och nästintill spegelblankt hav bestämde vi oss för att åka till stora Nassa. Det var Ts bror som läst att det skulle vara vackert och speciellt. Vi åkte förbi Möja igen och fortsatte västerut till stora Nassa. Stora Nassa har flera öar och många möjligheter till förtöjning. Vissa platser är favoriter för många och båtarna låg på långa rader. Vi hade tur och hittade en holme för oss själva.
Stora Nassa var magiskt. Det perfekta vädret bidrog naturligtvis. Men naturen och färgerna gjorde oss mållösa. De karga klipporna med oanade mönster, det blanka vattnet mot horisonten. Allt var så himla vackert.
Vi badade och njöt för fullt. T och Ts bror tog en lång tur med jollen runt öarna. Jag rodde själv en tur. Jag mötte några tjejer i kanoter som paddlat ut från Värmdö. Hm. Och jag som tyckte vi var tuffa!
När vi vaknade morgonen efter hade algblomningen kommit. En grön gröt omgav oss. Att bada var uteslutet så vi fick kasta loss och åka vidare.

Möja
Pittoreskt mellan Södermöja och Möja
stora Nassa
Vackra vyer mötte oss
Klippornas mönster och utformning var fantastiska
Naturens konstverk
En vik för oss själva
Kvällen bjöd på en magisk solnedgång
Det var sommarens höjdpunkt