fredag 6 juni 2014

Smådalarö och Kymmendö

Nationaldagshelgen åkte vi ut tillsammans med sonen D och hans flickvän. Vi åkte till Smådalarö. Gästhamnen ligger i en väldigt skyddad vik. Krogen har vi besökt tidigare så den här gången åt vi Ds jättegoda kycklingsallad och därefter partytårta. Ungdomarna, som arbetat natt, la sig på solmadrassen och sov en stund. Jag och T drack ett glas vin och njöt på flybridge. Vi hade också fått jollen på plats.
I gästhamnen anlände flera båtar och som vanligt roades vi av att studera hur andra la till. En del inte alltför välplanerade tilläggningar förgyllde stunden. 
Efter Smådalarö åkte vi till Kymmendö. Det var premiär för oss. I naturhamnen var det fullt med båtar. Vi valde då att lägga till i gästhamnen. Bog- och akterpropeller är verkligen bra verktyg att ha! Bommarna i hamnen var korta med vår båt och då var det skönt att kunna räta upp skutan med deras hjälp. 
På Kymmendö gick vi på promenad till Strindbergs skrivarstuga på andra sidan ön. Tyvärr fick vi inte grilla som planerat. Det blev en repris med kylling o tårta.